Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Lawine Theater en Theatersport: Het Rotterdamse theatergezelschap Lawine was in Nederland de eerste die voorstellingen verzorgde volgens de Theatersport methode. Deze spontane improviserende manier van toneelspelen is oorspronkelijk ontwikkeld om acteurs/trices te helpen zich op het podium te ontspannen waardoor ze zich realistischer gaan uiten en zich beter op het verhaal kunnen concentreren.Alleen, de methode bleek door zijn toegankelijkheid en vrolijke karakter ook een doel op zich te zijn. Door gebruikmaking van spelvormen bij Theatersport, en door de open toenaderingsvorm tot het publiek, speelt men nu over de hele wereld met groot succes improvisatievoorstellingen volgens de Theatersport methode.  Dit kan in wedstrijdvorm of met een open karakter.  Het publiek wordt steeds betrokken bij het spel door het geven van suggesties, daadwerkelijk meespelen en door te oordelen over gespeelde scènes. De spelers wagen zich elke keer weer op het hellende vlak van uit het niets ter plekke iets creëren en  spelers en publiek maken samen een voorstelling die uniek is.

De Improvisatie-theater techniek van Keith Johnstone. Werken met de Keith Johnstone methode betekent dat mensen naar elkaar leren te luisteren en daardoor elkaar te accepteren. Het is namelijk onmogelijk om productief te improviseren zonder samen te werken, en elke dagelijkse situatie bestaat tenslotte uit een reeks van improvisaties. De behoefte om mensen te laten samenwerken kan natuurlijk door verschillende redenen ontstaan, maar het resultaat is altijd hetzelfde, als de communicatie beter is wordt er beter samengewerkt, dus beter gepresteerd. Het team dichter bij elkaar brengen met een unieke activiteit die ook nog eens heel leuk is om mee bezig te zijn. Of het nu gaat om managers, acteurs, of personeel uit het bedrijfsleven, een cursus van Lawine helpt een groep om elkaar beter te leren kennen en accepteren terwijl ze heel veel plezier beleven met  improvisatie-theater.