Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Schuif aan bij Lawine en Doe Mee met Operatie Afval

Meer dan tien jaar is Stichting Lawine bezig met “Operatie Afval”. We ontdekten in die tijd dat 85% van de schooljeugd in Rotterdam en omstreken geen benul heeft van hun weggooi- gedrag. Als ze afval in hun hand hebben ontspannen ze gewoon hun spieren en laten het "verdwijnen". Wij vonden dat onacceptabel en bedachten dat als we jongeren, op een leuke en interactieve manier, leren wat de consequenties van hun afvalgedrag zijn, zij zich daar dan bewust van worden. Na bewustwording komt actie, dit in samenwerking met scholen en andere maatschappelijke organisaties. Bewustwording en gedragsverandering zouden een grote bijdrage kunnen leveren aan het zwerfafval probleem. Dus begonnen we een leerproject, in combinatie met de huidige verplichte leerstof te ontwikkelen, aangepast aan diverse leerniveaus. Ons credo is: de kinderen lachend leren om hun eigen afval op te ruimen. Zodat dit een goede gewoonte wordt, die zij later kunnen doorgeven aan hun eigen kinderen.

We betrokken er ook recycle-informatie en algemene afval en milieu voorlichting bij en na enkele jaren hadden we een goed functionerend en effectief project. Wij kregen gemiddeld een 8 van de leerlingen en ook de gemeentes en fondsen die ons al die jaren steunden waren enthousiast en positief.

Maar wij lopen steeds tegen een probleem aan waardoor het voor ons heel moeilijk is om onze bijdrage aan het helpen oplossen van de enorme afvalberg te maximaliseren.

 

Ons dilemma: Wij moeten meer dan de helft van onze tijd besteden aan het winnen van fondsen om ons werk financiëel werkbaar te houden. Daarom zoeken wij donateurs en sponsors die het ons mogelijk maken onze core business maximaal te exploiteren.

Daar is uw bijdrage voor nodig.

Als u ons financieel steunt draagt u bij aan een schoner milieu voor nu en voor de toekomst. Daarnaast vinden wij het leuk als partner zijnde iets terug te doen voor uw bedrijf. Er zijn diverse mogelijkheden.

 

Sponsoren: € 2.500 euro tot € 7.500 per jaar

U maakt hierdoor de wereld een betere en vooral schonere plek. U krijgt een vermelding op al onze publicaties die u tevens ontvangt. Wij leveren een bordje zodat u ook binnen uw bedrijf kenbaar kan maken dat u ons ondersteunt. Wij lenen een reeks zelf ontwikkelde afval-educatie spellen aan u uit om mee te spelen.

 

Partner: € 7.500 euro tot € 15.000 per jaar

U maakt hierdoor de wereld een betere en vooral schonere plek en wij bieden u advies over recycling en afvalverwerking binnen uw bedrijf in combinatie met leuke interactieve lezingen over afval en recycling. U krijgt een vermelding op al onze publicaties die u ook ontvangt. Wij leveren een bord zodat u ook binnen uw bedrijf kenbaar kan maken dat u ons ondersteunt. Wij lenen een reeks zelf ontwikkelde afval-educatie spellen aan u uit om mee te spelen en u kunt zelf een school uitzoeken waar wij ons project gaan uitvoeren.

 

Gouden partner vanaf € 15.000 tot € 50.000 per jaar

Wij bieden u een “lachend leren” dag aan op ons hoofdkwartier dat is gehuisvest op een prachtig stukje natuur binnen de Rotterdamse havens. U maakt hierdoor de wereld een betere en vooral schonere plek. U krijgt een vermelding op al onze publicaties die u ook ontvangt. U krijgt een plakkaat om binnen uw bedrijf op te hangen. Wij lenen een reeks zelf ontwikkelde afval educatie spellen aan u uit om mee te spelen. Wij bieden u advies over recycling en afvalverwerking binnen uw bedrijf in combinatie met leuke interactieve lezingen over afval en recycling. U kunt zelf een school uitzoeken waar wij ons project gaan uitvoeren.

 

Beschermheilige vanaf € 50.000 per jaar

Wij vernoemen het project naar uw bedrijf en u maakt hierdoor de wereld een betere en vooral schonere plek. U krijgt een vermelding op al onze publicaties die u ook ontvangt. U krijgt een plakkaat om binnen uw bedrijf op te hangen. Wij bieden U advies over recycling en afvalverwerking binnen uw bedrijf in combinatie met leuke interactieve lezingen over afval en recycling. U kunt zelf een school uitzoeken waar wij ons project gaan uitvoeren. Wij bieden u een “lachend leren” dag aan op ons hoofdkwartier dat is gehuisvest op een prachtig stukje natuur binnen de Rotterdamse havens.

Binnenkort hopen wij de ANBI status te krijgen, zodat uw giften aan gunstiger aftrekbaarheid van de belasting voldoen.

 
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.