Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Stichting Lawine, opgericht in 1986, is van huis uit een theatergezelschap dat 30 jaar is gevestigd op het Quarantaine Terrein in de wijk Heijplaat te Rotterdam. Deze theatergroep en organisatie voor educatieve kunsten heeft met veel plezier overal in Nederland gewerkt. Ook zijn zij bij verschillende gelegenheden in diverse Europese landen en meerdere malen in de Verenigde Staten actief geweest.

Ruim  15 jaar geleden begon Lawine zich te verdiepen in het inzetten van het middel theater, gecombineerd met haar specialiteit in comedy, voor het overbrengen van maatschappelijke boodschappen. Thema's waarin Lawine mee gewerkt heeft zijn o.a. sociale veiligheid, agressie, samen in de wijk, en  lezen is leuk.Haar huidige projecten "Spelen in een Schonere Wijk" voor basisscholen en "Operatie Afval voor het voortgezet onderwijs gaan over hoe ons afvalgedrag het milieu beïnvloed.

De Lawine Huisstijl "Lachend Leren": Lawine combineert vermaak met educatie. Zeker bij kinderen en jongeren is het zeer doeltreffend om vermaak te combineren met voorlichting. Deze formule kan ook gebruikt worden in bredere zin. Het is bewezen dat wanneer informatieoverdracht gecombineerd wordt met plezier beleven en lachen, dat dat een hoger rendement oplevert wat betreft het overkomen van de stof bij de luisteraar.
De wens om een hoog pleziergehalte te hebben tijdens het leren is een rode draad geworden in de manier van werken van Lawine. Er wordt minder gebruik gemaakt van competitieve elementen en meer van samenwerkingstechnieken in Lawine's spellen en kunstzinnige projecten.Het moet vooral leuk zijn zodat de kinderen tussen het lachen door veel leren.

 
 HQ-02

 

 RONDLEIDING QUARANTAINE TERREIN

De Lawine Studio is een knusse locatie voor het startpunt voor een Rondje Quarantaine met uitleg over deze historische plek en bezoek aan het Quarantaine Strandje. Er is een tentoonstelling ‘Buitenkunst’ te bewonderen en veel natuur om blij van te worden. Wij openen of sluiten met hapje en een drankje.

maps Quarantaine pic 1

veld view from wood 2015 aug

strand web bok kraan close web strandje web

panorama Smaragd 1 web 800px

Meer informatie: Kathie diStefano, 010-4292518, Quarantaineweg 1, 3089KP, Rotterdam,This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.